Παράκαμψη πλοήγησης

apoxi-sosto3

Νέο ρεκόρ αποχής!

Το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής των τελευταίων ετών, σε ό,τι αφορά τις λεγόμενες εθνικές εκλογές, καταγράφηκε, με ενδεικτικό το γεγονός ότι σε σχέση με το 2007 η αποχή είναι υψηλότερη κατά 4%,
Τρεις στους δέκα ψηφοφόρους γύρισαν την πλάτη στους πολιτικούς και ανέδειξαν στην ουσία ως «πρώτο κόμμα» την… αποχή.

2.898.00 δεν πήγαν να ψηφίσουν. Αν, σε αυτούς, προσθέσουμε τις 143,606 των άκυρων και τις 42,460 των λευκών, τότε μπορούμε να διαπιστώσουμε την τεράστια έκταση που έχει η αρνητικότητα, που συνδέεται με την δυσαρέσκεια, την απαρέσκεια και την οργή προς τους πολιτικούς και την πολιτική. Αυτή η αρνητικότητα εκφράζεται από την μη συμμετοχή στις εκλογές, ενώ η αμφιβολία εκδηλώνεται με πολύ μικρά μεγέθη, όπως αυτά του άκυρου και του λευκού.

Αν δούμε, τώρα, την απώλεια σε ψήφους, σε σχέση με τις εκλογές του 2007, θα διαπιστώσουμε πως η ΝΔ έχασε 700.00 ψήφους, το ΚΚΕ γύρω στους 70.οοο και ο Συριζα 50.000. Από το σύνολο των 820.000 περίπου, το ΠΑΣΟΚ πήρε 300.000, ο ΛΑΟΣ 115.000 και αν θεωρήσουμε πως άλλες 100.000 πήγαν στους οικολόγους, τότε σίγουρα η αποχή πήρε τις υπόλοιπες 300.000. Με αυτούς τους χοντρικούς υπολογισμούς μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει πως η μη συμμετοχή στις εκλογές διεκδίκησε και πήρε τη «μερίδα του λέοντος».

Αυτό επιβεβαιώνει το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι δείχνουν την απαξία και την οργή τους τουλάχιστον τις επιλογές τους κράτους και των διαχειριστών της εξουσίας. Οι επίδοξοι 300 εθνοπατέρες είναι απελπιστικά μόνοι τους στην εξουσία και η παράταση της κυριαρχίας τους μέσω των πρόσφατων εκλογών είναι πεπερασμένη. Γι’ αυτό και θα εφαρμόσουν περίπλοκα τεχνάσματα για να μπορέσουν να ανανεώσουν τους όρους επιβολής, προσπαθώντας να ξεγελάσουν τον κόσμο.

Είναι σίγουρο ότι τα όρια της ανοχής έχουν εξαντληθεί από ένα μέρος των καταπιεσμένων και τείνουν να εξαντληθούν από ένα σημαντικό μέρος εκείνων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην εκλογική διαδικασία. Οι ιθύνοντες του εξουσιαστικού κι εκμεταλλευτικού μπλοκ ήδη νοιώθουν τη καυτή ανάσα της κοινωνικής οργής και της απέχθειας, που πηγάζει από την ανάγκη της απελευθέρωσης της κοινωνίας και της λύτρωσής της από τους παντός είδους εξουσιαστές της .

Έτσι, όσο και αν κρύβονται πίσω από τα χαμόγελα της πολιτικής νίκης τους, που έχουν φορέσει μετά από πολλές πρόβες, έντεχνα επιμένουν να αποσιωπούν ότι, περίπου 3.οοο.000 των ανθρώπων του αποκαλούμενου εκλογικού σώματος δεν πήραν συνειδητά μέρος στην εκλογική διαδικασία, έριξαν λευκό ή άκυρο. Αυτό το ποσοστό των ανθρώπων, που διαρκώς αυξάνεται σε απόλυτα νούμερα, είναι αριθμητικά ισοδύναμο με το ποσοστό του πλειοψηφούντος κόμματος που ισχυρίζεται ότι έχει τη «λαϊκή εντολή» για την εξουσία.

ΠΗΓΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: