Παράκαμψη πλοήγησης

iphone_youtube

«Η μέγγενη της αισχροκέρδειας των πολυεθνικών που χρεώνουν πανάκριβα προϊόντα και προγράμματα που δεν προσφέρουν τίποτα καλύτερο απο πολλά δωρεάν προγράμματα και πλατφόρμες που κυκλοφορούν δωρεάν στο διαδίκτυο, και των πολυεθνικών…
που βγάζουν εκατομμύρια για χαζά τραγουδάκια και πανακριβές ταινίες, κλείνει πολύ απειλητικά επάνω απο τα κεφάλια του κοσμάκη, και μάλιστα με θρασύ και μυστικό τρόπο. Το σύστημα είναι αποφασισμένο να μαζέψει τις μάζες που ξεστρατίζουν.
Στο εξωτερικό, εκτός απο το κόμμα των πειρατών (γιατι εδώ ακόμα κοιμόμαστε) υπάρχει και το http://www.savetheinternet.com/, μία σημαντική κίνηση πολιτών η οποία αγωνίζεται για την ελευθερία του διαδικτύου, που με σαφέστατες ενδείξεις, σιγά σιγά και αυτό μπαίνει στην μέγγενη του ελέγχου, αφου μεγάλες οικονομικές δυνάμεις προσπαθούν να το ελέγξουν, και σταδιακά να το περιορίσουν. Ο κόσμος παρά την τεχνολογική πρόοδο (που πολλές φορές είναι πολύ ακριβή για να είναι και προσβάσιμη) μπαίνει σιγά σιγά σε έναν νέο μεσαίωνα αποβλάκωσης.

Και τα χειρότερα έπονται…

http://www.stinfora.com/2009/11/33468

H συνθήκη ACTA:Η εγκληματικοποίηση του Copyright…

Εάν δεν έχετε ακούσει για το ACTA μέχρι τώρα, δεν σας κατηγορώ. Η όλη συνθήκη ήταν μυστική, πήγε να περαστεί κάτω από την μύτη μας, μέχρι που κάποιος έβγαλε τα μυστικά στην φόρα. Προκειμένου να την δεί καποιος πρέπει να υπογράψει συμφωνία μυστικότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για το τί περιλαμβάνει αυτό το τερατώδες διάταγμα, εδώ:

http://www.michaelgeist.ca/content/view/4510/125/

http://www.pcworld.com/article/181312/trade_talks_hone_in_on_internet_abuse_and_isp_liability.html

http://www.eff.org/deeplinks/2009/11/leaked-acta-internet-provisions-three-strikes-and-

http://www.readwriteweb.com/archives/copyright_treaty_leaked_trouble_for_isps_and_in.php

Τα κύρια σημεία ανησυχίας:

Οι ISPs θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να επιθεωρούν το υλικό το οποίο αποστέλεται στο διαδύκτιο από τους χρήστες. Αυτό σημαίνει ότι υπηρεσίες όπως το youtube, το Flickr, ή το photobucket θα είναι δύσκολο να συντηρηθούν καθώς θα χαθεί ένα σημαντικό μέρος της κερδοφορείας τους.

Οι ISPs θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να κόβουν την πρόσβαση στο διαδύκτιο σε όλους όσους θεωρείται ότι κατεβάζουν Copyrighted υλικό ή να αντιμετωπίσουν κατηγορίες. Αυτό σημαίνει ότι όλη η οικογένεια χάνει την πρόσβαση στο διαδύκτιο και τις υπηρεσίες του εάν έστω και ένα μέλος κατεβάσει μια εικόνα, ένα τραγούδι ή μια ταινία που να έχουν Copyright.

Ολόκληρος ο κόσμος θα είναι πλέον υποχρεωμένος να ακολουθήσει το αμερικάνικο μοντέλο της άμεσης αφαίρεσης copyrighted υλικού από τους ISPs, δίχως δίκη ή αποδείξεις απλά με μια κατηγορια. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται εύκολη η λογοκρισία μιας σελίδας, απλά κατηγορώντας της για παραβίαση copyright.
Υποχρεωτική απαγόρευση τεχνικών που “σπάνε” το DRM ακόμα και εάν αυτό γίνεται για νόμιμους σκοπούς (πχ για να κάνεις κάτι διαθέσιμο σε ανάπηρα άτομο, για backup ή εάν είσαι ο νόμιμος κάτοχος της εργασία στην οποία υπόκειται το Copyright).

Μπορείς να βρεθείς μπλεγμένος ακόμα και για μη-εμπορική χρήση του Copyright. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνεται Photoshop με ήδη υπάρχουσες Copyrighted εικόνες, εάν κάνετε ένα AMV ή εάν κάνετε ένα κολάζ εικόνων μπορείτε και πάλι να χάσετε την πρόσβασή σας στο διαδύκτιο, παρά το γεγονός ότι αυτά θεωρούνται δίκαιη χρήση του Copyright.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: